Zarflar Konu Testi - 2 (7. Sınıf)

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde pekiştirme farklı görevde kullanılmıştır?

A) Bu olaydan duyduğum üzüntüyü ona apaçık anlattım.

B) Onu tanıdığım ilk yıllarda bambaşka duygu­larla doluydu içim.

C) Buranın masmavi, sakin bir denizi vardır.

D) Dapdar sokaklardan geçerek buraya geldik.

 

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı türde zarflar bir arada kullanılmıştır?

A) Az önce, kardeşim dışarı çıktı.

B) Yarınınızı bugünden düşünmelisiniz.

C) Her zaman onu arar, hep yardım ederdi ona.

D) Biz çok çalıştık, az uyuduk.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ad tamla­ması, zarf (belirteç) göreviyle kullanılmıştır?

A) Her yıl aynı yerde buluşuruz.

B) Akşama kadar senin gelmeni bekledim.

C) Onunla pazar sabahı buluşacaktık.

D) Olaylar istediğim gibi sonuçlanmadı.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde miktar zarfı kullanılmamıştır?

A) Bu parkta biraz dinlenelim.

B) Yemeklerden azıcık yedik.

C) Büyükçe bir eve taşındılar.

D) Biraz daha dikkatli olmalısınız.

 

5. Aşağıdakilerin hangisinde  "olasılık"  anlamlı bir zarf kullanılmıştır?

A) Seninle asla konuşmayacağım.

B) Çok güzel konuşup insanları etkiliyor.

C) Elbette bugün ağlıyorsam yarın güleceğim.

D) Sizinle birlikte belki ben de gelirim.

 

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, farklı tür­den bir zarf kullanılmıştır?

A) Küçük kız, koşa koşa yanımıza geldi.

B) Yeni öğrencimizi herkes çok sevdi.

C) Herkes bu konuya yazarak çalışsın.

D) Arkadaşlarıyla sessizce çalışıyordu.

 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla zarf kullanılmıştır?

A) Dün akşamki toplantıya yine gelmedi.

B) Bir daha bu konuyla ilgili konuşma.

C) Dinleyiciler önce çok şaşırdılar.

D) Son kitabını pek beğenmedim.

 

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yer-yön belirteci (zarfı) kullanılmamıştır?

A) Aşağı kata taşınan kiracılarla tanıştık.

B) Eve gelir gelmez hemen yukarı çıktı.

C) Ablam, biraz önce dışarı çıktı.

D) Tartışma uzayınca hemen içeri girdik.

 

9. 1- Uçun kuşlar, uçun doğduğum yere

2- Şimdi dağlarında mor sümbül vardır.

3- Ormanlar koynunda bir serin dere.

4- Dikenler içinde sarı gül vardır.

Numaralanmış dizelerin hangisinde zarf kul­lanılmıştır?

A) 1                 B) 2                 C) 3                 D) 4

10.  "İsim (ad) tamlamaları cümlede zarf görevinde kullanılabilir." Aşağıdakilerin hangisinde bu açıklamaya örnek olabilecek bir kullanım vardır?

A) Geçen zaman unutturmuyor okul yıllarını.

B) Akşam vakti çözülür içimdeki sıkıntılar.

C) Gelecek günlerin ne getireceği pek bilinmez.

D) Her geçen gün durumu düzeliyordu.

 Cevap Anahtarı: 1-A  2-A  3-C  4-C  5-D  6-B  7C  8-A  9-B  10-B

7. sınıf zarflar konu anlatımı için tıklayınız...

Yorumlar (1)Add Comment
0
...
yazar by king, Mayıs 18, 2014
Sorular çok güzel. Ellerinize sağlık.

Yorum yaz
daha küçük | daha büyük

busy
 

Kayıt - Giriş



Bunlari Biliyor musunuz?

Küçük divanlara "divançe" denir.
Cuma, 09/19/2014 23:50
Telif Hakkı © 2014 Open Source Matters. Tüm Hakları Saklıdır.
Joomla! GNU/GPL lisansı altında özgür bir yazılımdır.